2015-05-10

RTC SLO   Politkomesar

Presodite sami

Spoštovani, kot veste se na internetu pojavljajo razno razni spletni provokatorji, ki želijo s poplavo neresničnih podatkov povsem izriniti uradna zgodovinska dejstva, še posebej kar se tiče številke žrtev ipd. Zato bom v svojem novem blogu pokazal, kakšne so realne številke, predvsem pa bom pojasnil, zakaj nekateri to napihujejo in prikrivajo. Tako vam bo lažje presoditi kdo govori resnico.

Po »Slovenski novejši zgodovini 1848-1992«, knjiga 1, strani 791-795, ki jo je pripravil Inštitut za novejšo zgodovino, je vseh evidentiranih smrtnih žrtev 2. SV med prebivalci Slovenije, po stanju raziskave na dan 1.1.2005 le 94.012. Od tega skupnega števila so jih povzročili okupatorji in njihovi sodelavci 64.064 ali 68,1%, enote in organi NOB (vključno s povojnimi poboji) pa 20.302 ali 21,6%, drugi so še nerazvrščeni. Od 28.102 padlih partizanov jih je bilo ubitih po zajetju kar 3.963, v taboriščih, zaporih in na prisilnem delu je od vsega hudega umrlo 11.447 Slovencev, 4.233 so jih postrelili kot talce, med neposredne žrtve kolaborantov je vštetih 1.500 civilnih itd. Vseh teh in drugih zločinov praviloma ne omenjajo. Pa tudi njihove (kvizlinške) vloge pri 60.000 deportacijah v koncentracijska taborišča ne, tudi ne pri 80.000 aretacijah, surovih zasliševanjih in pobojih v zaporih, kot tudi ne trpljenja 63.000 izgnancev, 19.000 beguncev in na tisoče otrok vojnih sirot. Da o velikanski gmotni škodi niti ne govorimo. 

Vsi smo istega mnenja, da se je v 2. SV Slovencem zgodila velika narodna katastrofa. Vsem razumnim ljudem pa ni jasno, zakaj danes poskušajo določeni ekstremi to tragedijo izkoristiti v svoj prid, zakaj nas vsak dan posiljujejo s svojo »resnico« in kaj hočejo s tem doseči? Ko samo pogledamo kakšnih finančnih ugodnosti je deležna RKC, kot ena od vodilnih organizatork kolaboracije na Slovenskem, potem bi nam moralo biti jasno kakšen je njihov pravi namen. Zagovorniki kolaboracije želijo s poplavo informacij komunističnega nasilja povsem izpodriniti pravi pomen borbe, ki je potekal med 2. SV v Sloveniji. To ni bil, kot trdijo oz. hinavsko lažejo zagovorniki kolaboracije politični boj, ampak boj za golo preživetje, ko je bila na kocki usoda celotnega naroda. Ko se je šlo za to, ali bodo zmagale sile osi ter njihovi hlapčevski zavezniki, to bi pomenil konec Slovenstva v vseh pomenih te besede, ali zavezniki, katere del smo bili tudi mi – partizani. K sreči so zmagali slednji. Ampak od tega je minilo že precej let, zdaj pa želijo predvsem otroci teh poražencev priti na svoj račun. 

Zdaj želijo s svojo propagando od države iztržiti vojno odškodnino ! Torej odškodnino kot obliko nagrade, ker so izdali to isto državo od katere so danes deležni miltiplo financiranja. Kakšna logika pa je to !? Sploh pa ne razumem posameznike, ki nas komuniste obtožujejo vsega mogočega, pa saj si nismo mi izmislili vojne, saj nismo mi okupirali državo leta 1941 ! Ampak vse to za njih nima veze. Glavno jim je laganje, da lahko dobijo odškodnino. Torej se jim gre za denar. Sram jih je lahko. 

 

Blog: Komentarji

 

4.      hugo6                           pred 424 tedni

Partizani zmagali? (to je v stilu iz vrtca "moje oce je mocnejsi od tvojega"...) saj so vendar Nemci izgubili vojno, torej so se morali umakniti, to ne pomeni, da je kdo pri nas zmagal. Ne na eni ne na drugi strani. Sicer pa, ali imate se kaj drugega pisat?

 

6.      tamarica             pred 416 tedni

Za vse (tudi čiste začetnike), ki jih zanima nekaj zgodovine, vnesite v svoj iskalnik naslednje besede in si sami ustvarite predstavo: TEHARJE, VETRINJ, BREZNA NA KOČEVSKEM, PRIKRITA GROBIŠČA, MNOŽIČNA GROBIŠČA, PRIČEVANJA, POVOJNI POBOJI, POVOJNI ZLOČINI, ZDENKO ZAVADLAV, JOŽE DEŽMAN, ČRNA VDOVA, KORENČANOVA KLAVNICA...

Ali vnesi povezave:

http://s7.invisionfree.com/DrugaSvetovnaVojna/ar/f11.htm

http://www.safaric-safaric.si/knjige/
(tule preberite knjige KRIVDA RDEČE FRONTE 1, 2 in 3.)

http://www.safaric-safaric.si/materiali_slo/1999%20Drzavni%20zbor%20Slo.html
(tule so našteta množična grobišča, kje so in koliko jih je)

http://www.safaric-safaric.si

V založbi DEMOKRACIJA, založbi DRUŽINA ali Založbi Mohorjeva Celovec imajo precej knjig, ki so jih napisali ljudje, ki so težko ranjeni ali obsojeni na smrt ušli komunistični partiji in v glavnem živijo v Argentini, Kanadi oz. Ameriki.